fbpx

Prezențe românești la expoziția ARCHITECTURES OF HEALING Berlin

Cel de-al doilea eveniment din cadrul programului colateral al expoziției ARCHITECTURES OF HEALING – un duo show cu cele mai recente lucrări ale artistelor Diana Păun și Oana Maria Pop, bursiere ale programului de rezidență Fresh A.I.R. din 2023, va avea loc sâmbătă, 10 februarie 2024, între orele 12.00 – 16.00, la sediul ICR Berlin. Artista Diana Păun va ghida publicul prin capcanele conținuturilor media în era digitală.

În proiectul său „Totul este adevărat, nimic nu este fals; totul este fals, nimic nu este adevărat”, artista își aprofundează cercetarea asupra conceptelor de știri false, propagandă și teorii ale conspirației. Rezultatul este o instalație jucăușă, dar în același timp provocatoare, care explorează relativismul cunoașterii umane și potențialele pericole ale dezinformării.

Ca parte din proiectului său, artista prezintă un workshop pe tema „dezinformării”. Când apare acest fenomen, cum se diagnostichează, ce abilități sunt necesare pentru a evalua critic conținuturile media? Cum navigăm prin oceanul de informații?

Acest workshop se desfășoară în limba engleză și este conceput pentru adulți. Include scriere creativă, desen și modelare și durează 4 ore. Toate materialele de artă necesare vor fi furnizate de noi.

Reclame

Miza programului colateral al expoziției este aceea de a depăși granițele convenționale ale experienței artistice și a contribui la dezvoltarea unui nou spațiu de reflecție în jurul proiectelor. Lucrând în mod aplicat cu subiecte de profund impact social, cele două artiste țintesc să ridice gradul de conștientizare asupra acestora și să contribuie la dezbateri de mare relevanță contemporană în societățile de pretutindeni.

Expoziția are loc în cooperare cu Fresh A.I.R. – un proiect al Stiftung Berliner Leben.

Du vorba mai departe:

Lasă un comentariu

Reclame