fbpx

Proiect cultural românesc prezentat în Maroc

În perioada 22–29 februarie 2024, în Maroc se va desfășura Proiectul Cultural ,,CENTAUR’’ inițiat de FAAD și realizat cu sprijinul Ambasadei României din Rabat. Vernisajul va avea loc in data de 26 februarie 2024, ora 17:00, la Biblioteca Națională a Regatului Maroc din Rabat.

Concepută în ansamblul ei ca o instalație de artă, cu elementele constituite din picturi, sculpturi, artă video, poezie, muzică, performance, instalația ne poartă într-un spațiu narativ descris într-un limbaj vizual. Proiectul a avut șase etape, patru în România și două în Franța și acum a ajuns în Regatul Maroc. Această etapă are unicitatea ei prin faptul că se adresează unei culturi care a prezervat mai bine relația om–cal, pe care noi am ales să o avem ca model în redobândirea armoniei dintre om și natură.

Expoziția reunește personalități artistice dintre cele mai prestigioase, pictorii Aurel Bulacu, Gheorghe Caruțiu, Florin Stoiciu, Ion Tițoiu, Iulia Mihalcea, Cătălin Guguianu și sculptorii Pauline Ohrel, Florin Codre și Darie Dup. Muzica a fost compusă special pentru Proiect de Sebastian Burneci – trompetist și Simona Strungaru – dirijoarea Big Band-ului Radio România.

Filmările și arta video au fost realizate de Cătălin Lăzăroiu. Iulia Mihalcea și Daniel Pop ne vor prezenta un concept de poezie–perfomance. Chitaristul Hassan Abehrouz interpretează un rol important într-o lucrare de artă video. Publicistul Mihai Hurezeanu a scris un eseu cu tema ,,CENTAUR’’ în care ne prezintă, începând din antichitate, relația armonică dintre om și acest loial și empatic animal, calul, iar evoluția umanității s-a bazat în parte pe această relație de camaraderie și respect. Curatorul expoziției este Iulia Mihalcea.

Du vorba mai departe:

Lasă un comentariu

Reclame