Recital de flaut Carla Maria Stoleru

În seria de concerte Tineri muzicieni lansaţi de Asociaţia Culturală Ecaterina Stan o puteţi asculta, în această seară, pe flautista Carla Maria Stoleru.

Recitalul este găzduit de Institutul Balassi – Institutul Maghiar din București şi va începe la ora 19:00.

În program:

Bartók Béla: Dansurile românești

Tiberiu Oláh: Sonata pentru flaut solo

Carl Philip Emanuel Bach: Sonata în la minor pentru flaut solo

Franz Schubert: Sonata Arpeggione

Franz Doppler: Fantezia pastorală maghiara

Andre Jolivet: Chant de Linos

George Enescu: Cantabile și presto

 

La pian: Adriana Maier

Prezintă criticul muzical Ecaterina Stan.

 

Carla Maria Stoleru este studentă în anul IV, la clasa prof. univ. dr. Ion Bogdan Ștefănescu a Universității Naționale de Muzică București. A început studiul flautului in Iași, la Colegiul Național de Artă „Octav Băncilă”. Pe parcursul liceului a participat la numeroase concursuri obținând diverse premii. În primul semestru din anul III, Carla a fost plecată cu bursa Erasmus la Universitatea de Muzică din Graz, la clasa prof. Erwin Klambauer, prim flautist la Wiener Symphoniker.

 

A participat la masterclassuri de flaut în Bistrița, Sinaia, Botoșani şi București, cu flautişti precum Matei Ioachimescu, Ana Oltean, Mihaela Anica, Matthias Ziegler, Venzislav Kandev, Dietrich Flurry, Barbara Gisler-Haase şi Eric Lamb. A susținut concerte în Iași, Bistrița, București, Sinaia, cele mai importante fiind desfășurate pe scena Ateneului Român, la Muzeul „George Enescu”, la Palatul Cotroceni, la Palatul Mogoșoaia, pe scena Cercului Militar Român.

Face parte din Orchestra Română de Tineret și colaborează cu orchestre precum Filarmonica „George Enescu” din București. Deţinătoarea, împreună cu percuţionista Irina Rădulescu, a Premiului Publicului obţinut la ediţia din acest an a Festivalului Muzicii Maghiare, Carla Maria Stoleru va reveni la institut în Concertul de Crăciun din acest an.

 

Du vorba mai departe: