fbpx

România la Târgul de Carte de la Guadalajara, Mexic

Institutul Cultural Român, prin filiala sa de la Madrid și Centrul Național al Cărții, în colaborare cu Ambasada României în Statele Unite Mexicane, participă pentru a doua oară consecutiv cu stand național la cel mai important târg de carte din America Latină, Târgul Internațional de Carte de la Guadalajara, Mexic, în perioada 25 noiembrie – 3 decembrie.

Peste 100 de titluri traduse din literatura română în limba spaniolă vor fi disponibile spre vânzare la standul României.

Târgul este al doilea cel mai important din lume în ceea ce privește prezența editorială, după cel de la Frankfurt, și al doilea cel mai mare din lume ca număr de vizitatori, după cel din Buenos Aires. Ediția din 2016 a reunit 1983 de edituri din 44 de țări, peste 20.000 de profesioniști și aproape 2.400 de ziariști acreditați. La cele nouă zile de activități au participat aproape 800.000 de vizitatori.

Participarea românească cu stand național, în 2016, a coincis cu acordarea Premiului FIL pentru Literatură în Limbi Romanice scriitorului Norman Manea, acesta devenind, astfel, primul scriitor român recompensat cu acest prestigios premiu. La activitățile derulate pe perioada celor nouă zile de târg au mai participat scriitorii Dan Lungu, Dinu Flămând și Ioana Gruia.

Reclame

Anul acesta, literatura română va fi reprezentată de două voci proeminente ale prozei și poeziei: Mircea Cărtărescu și Ana Blandiana.

Ana Blandiana va susține o conferință pe tema cenzurii în timpul dictaturii comuniste și în noua realitate capitalistă și va lua parte în diferite evenimente din cadrul Târgului. Mircea Cărtărescu va participa la lansarea romanului Solenoide, în traducerea lui Marian Ochoa de Eribe, la librăria El Péndulo, la o întâlnire cu presa, va susține o conferință și va participa la inaugurarea Festivalului Literelor Europene alături de scriitorii Tiziano Scarpa, Tommy Wieringa și Radka Denemarková.

Du vorba mai departe:

Lasă un comentariu

Reclame