fbpx

România participă la Jocurile Francofoniei

Jocurile Francofoniei reunesc, din 1987, sportul și cultura. România va fi reprezentată de o delegație numeroasă și ambițioasă, iar Ministerul Culturii susține participarea artiștilor care s-au înscris în competiție în cadrul mai multor domenii culturale și au fost selectați atât de juriul național cât și, ulterior, de cel internațional. 

În perioada 28 iulie – 6 august 2023, se va desfășura cea de-a IX-a ediție a Jocurilor Francofoniei, sub semnul prieteniei și al solidarității. Ediția de anul acesta va fi găzduită la Kinshasa, în Republica Democratică Congo, și va reuni sportivi și artiști din 38 de țări.

România va fi reprezentată de o delegație numeroasă și ambițioasă, iar Ministerul Culturii susține participarea la Jocurile Francofoniei a artiștilor care s-au înscris în competiție și au fost selectați atât de juriul național cât și, ulterior, de cel internațional. 

Reprezentanții României la Jocuri vor concura în cadrul mai multor domenii culturale: Mihai Toth – sculptură / instalație; Alina-Ioana Șerban – povești și povestitori; Felicia Cucută – literatură; Denise Laura Lobonț – fotografie și All in One Crew (Alin Ionuț Popa, Alexandru Florin Orbocea, Andreea Alexandra Bica, Andreea-Sofia Istrate și Oana Maria Vasiliev) la secțiunea hip-hop.

Reclame

Jocurile Francofoniei  reunesc, din 1987, sportul și cultura. Ele reprezintă singurul eveniment internațional de limbă franceză capabil să reunească peste 3.000 de tineri participanți, apreciați pentru talentul și performanța lor sportivă și artistică.

Competiția se adresează artiștilor români cu vârste cuprinse între 18 și 35 de ani din următoarele discipline culturale: artă stradală (hip-hop, jonglerie, marionete gigant), arte vizuale (pictură, sculptură/instalație, fotografie), creație și interpretare muzicală, povești și povestitori, dans, literatură și creație digitală. Ministerul Culturii urează tuturor participanților mult succes!

Informații despre programul evenimentului și derularea concursurilor culturale pot fi accesate pe paginile de Internet și Facebook dedicate: https://www.facebook.com/jeuxdelafrancophonie și https://www.jeux.francophonie.org/

Du vorba mai departe:

Lasă un comentariu

Reclame