fbpx

România, prezentă la jazzahead! Bremen 2024

Institutul Cultural Român organizează a doua participare cu stand a României la Jazzahead! Bremen, Germania, unul dintre cele mai importante târguri internaționale destinate profesioniștilor și artiștilor din lumea jazzului, în perioada 11-13 aprilie 2024.

Jazzahead!Bremen reprezintă cel mai mare eveniment internațional organizat în Europa și dedicat profesioniștilor din lumea jazz-ului, având o istorie de peste 20 de ani în realizarea și menținerea legăturilor de colaborare, atât la nivel de instituții, cât și la nivel de organizații partenere și actori individuali sau reprezentanți ai celor mai mari festivaluri internaționale de jazz din lume. La jazzahead! iau parte reprezentanți instituționali ai țărilor participante cu stand, directori de festivaluri de jazz din rețeaua Europe Jazz Network și nu numai, artiști, reprezentanți ai caselor de discuri, agenții, organizatori de festivaluri, bookeri și reprezentanți mass-media, jurnaliști muzicali, fiind considerat de vizitatorii din întreaga lume „reuniunea familiei jazzului mondial”.

Formatul târgului presupune desemnarea anuală, prin rotație, a unei țări cu statut de invitat de onoare, care beneficiază de un stand aparte, de o serie de evenimente dedicate și de o vizibilitate sporită. În acest an, țara invitat de onoare este Olanda. De-a lungul timpului, au fost prezenți peste 3408 delegați din 64 de țări invitate. Ediția din 2023 a însumat peste 30 000 de vizitatori.

Prin asumarea rolului de organizator al standului României, ICR aduce, într-un cadru formal, profesioniști din România responsabili de organizarea festivalurilor internaționale de jazz, artiști de jazz (și nu numai), actori importanți din domeniul producției muzicale, al jurnalismului cultural, cât și celui specializat muzical, dar și alți parteneri implicați în industrie. Un astfel de eveniment le va pune la dispoziție, într-o manieră organizată, posibilitatea de a crea noi legături internaționale, de a se plasa într-un context profesional actual, dar și de a identifica noi posibilități de colaborare pe termen mediu și lung.

Reclame

Institutul Cultural Român va oferi tuturor celor din domeniu (promotori, directori sau reprezentanți ai festivalurilor de jazz din România, artiști, jurnaliști culturali și muzicali etc.) posibilitatea de a prezenta materiale de promovare (în limba engleză), în format tipărit/print sau digital. Pe lângă partea de promovare, cei interesați pot trimite materiale foto și/sau video, portofolii de artist cu date de contact, prezentări în format video și/sau audio, cât și alte materiale relevante pentru activitățile desfășurate, toate acestea urmând a fi preluate de ICR, expuse și prezentate în cadrul standului. Selecția acestor materiale le revine în totalitate celor care doresc această expunere.

Promotorii și artiștii, respectiv reprezentanții festivalurilor de jazz din România care doresc să participe la târg sunt rugați să consulte regulamentul oficial de participare: https://jazzahead.de/en/tradefair/

Du vorba mai departe:

Lasă un comentariu

Reclame