„Scufița Roșie” la Teatrul Țăndărică

Institutul Polonez din Bucureşti vă invită vineri, 13 noiembrie, la Teatrul Țăndărica, din Bucureşti, unde va fi prezentat spectacolul „Scufița Roșie”.

Această nouă versiune a celebrului basm a fost realizată de Teatrul de Păpuși și Actori din Wałbrzych şi va fi prezentată în cadrul Festivalului ImPuls.

„Cine dintre noi nu cunoaște povestea fraților Grimm despre Scufița Roșie și Lupul cel Rău, care s-a deghizat în bunică? Se pare că această istorie este atât de cunoscută încât nu mai poate surprinde pe nimeni. Dar dacă o prezinți în realitatea de azi, va primi o nouă semnificație. Spectacolul urmează formula unei călătorii. Mihalinca, o micuță rebelă care se autointitulează Scufița Roșie, călătorește printr-o pădure demonică care se dovedește a fi o sursă de cunoaștere. Fetița, în drum spre bunica ipohondră, întâlnește personaje din basme diferite: un Urs bătrân adormit, pitici care fug de la Albă-ca-Zăpada cea nesuferită, Fata cu Chibrituri – o piromană care provoacă incendii în glumă, Lupul răcit, Baba Cloanța care uită lucruri și Pădurarul pedant Ion Muscă. Fiecare dintre personaje aduce ceva valoros în lumea Mihalincăi”, se arată în prezentarea evenimentului, pe http://www.culturapoloneza.ro/events/item/scufita-rosie-din-polonia-la-tandarica.html.

Du vorba mai departe: