Se apropie a XIII-a ediţie a Festivalul Muzicii Maghiare

Institutul Balassi – Institutul Maghiar din Bucureşti organizează în perioada 16-19 mai 2017 concursul de interpretare pentru tineri muzicieni: Festivalul Muzicii Maghiare.

Valorile muzicii clasice şi contemporane maghiare şi promovarea tinerelor talente româneşti se împletesc în scopul acestei ediţii aflată sub egida Anului Kodály. 

În cele trei seri ale festivalului îşi vor măsura talentul tineri artişti (peste 18 ani) prin interpretarea unui program de 20-25 de minute, cuprinzând aproximativ o treime muzică maghiară şi două treimi muzică românească şi/sau universală. Pot participa solişti sau duo-uri. În cazul interpreţilor vocali se acceptă lieduri şi arii din opere.

Înscrierile se fac până luni, 8 mai 2017 la Institutul Maghiar din Bucureşti, la sediul din str. Gina Patrichi nr. 8, Bucureşti, cod poştal 010449, depunând/expediind la secretariatul institutului curriculum vitae, programul de concurs, respectiv înregistrarea piesei/pieselor compozitorilor maghiari, pe baza căreia va avea loc preselecţia. Rezultatele preselecţiei vor fi comunicate pe data de 10 mai prin e-mail, la adresa indicată de către fiecare concurent. Nu se percepe taxă de participare.

Premiul primilor trei clasaţi este posibilitatea de a susţine câte un concert la una din institutele maghiare din străinătate, precum şi la Universitatea de Muzică Liszt Ferenc din Budapesta. În mod tradiţional va vota şi publicul, iar alesul acestuia va avea posibilitatea de a susţine un recital integral la institutul nostru.

Spectacolele-concurs vor avea loc la Institutul Balassi – Institutul Maghiar din Bucureşti (str. Gina Patrichi nr. 8) în zilele de marţi, miercuri şi joi, 16-18 mai 2017, începând cu ora 18.00.

Gala de premiere va avea loc vineri, 19 mai, în cadrul unui concert festiv în cadrul căruia Trio Energico din Ungaria, înfiinţat în băncile Universităţii de Muzică Liszt Ferenc din Budapesta de violonista Ilosfai Csenge, violoncelista Mády Szabó Eszter şi pianista Vida Mónika Ruth, va interpreta cu precădere lucrări camerale compuse de Kodály Zoltán (1882-1967), ediţia actuală a Festivalului Muzicii Maghiare desfăşurându-se sub egida Anului Kodály.

Du vorba mai departe: