fbpx

Seară de poezie în grădina Institutului Polonez

Ce spuneți de o seară în compania poeziei poloneze, în interpretarea unor actori și pe sunete de vioară? La o astfel de întâlnire, pregătită în colaborare cu PlanetaPoeziei, vă invităm în grădina Institutului Polonez din București joi, 21 iunie.

Dacă vă place poezia sau dimpotrivă, vi se pare a fi prea puțin interesantă, veniți să vă convingeți că poate fi altfel!

 

Pentru a treia oară, deschidem Institutul Polonez din București după orele de lucru pentru a ne putea vizita, indiferent cât de mult lucrați. De data aceasta, vă invităm în grădina noastră între orele 18.30-21.00 pentru a vă întâlni cu creatorii proiectului PlanetaPoeziei, proiect al cărei manager este doamna Ana Olimpia, întreg evenimentul fiind promovat de Grupul „Poësis Mvndi – România”. Pentru această seară, special pentru oaspeții noștri ei au pregătit un program polonez – vor lectura în limba română operele a doi laureați ai Premiului Nobel pentru literatură: Czesław Miłosz și Wisława Szymborska, dar și versuri scrise de Zbigniew Herbert (anul 2018 a fost declarat în Polonia „Anul Herbert”), Tadeusz Różewicz și Stanisław Barańczak. Poeziile vor fi citite de actorii Cristina Buburuz și Silviu Geamănu, iar Constantin Mușat îi va acompania la vioară.

Reclame

Veți putea cunoaște poeții polonezi care au creat în secolul al XX-lea mulțumită traducerilor în limba română făcute de profesorul Constantin Geambașu și Passionaria Stoicescu.

Grădina noastră nu va fi doar un prilej pentru a cunoaște poezia poloneză, ci și pentru a consulta mediateca Institutului Polonez, în care veți găsi în jur de 5 mii de cărți în limbile polonă și română, filme cu subtitrare în engleză și în alte limbi, dar și muzică poloneză. Mai multe informații despre mediatecă >>>

Vă invităm pe 21 iunie la sediul nostru de pe strada Popa Savu nr. 28, foarte aproape de stația de metrou Aviatorilor.

Reclame

Luați și prietenii cu voi, luna iunie nu înseamnă doar febra campionatului mondial de fotbal!

Du vorba mai departe:
Reclame