fbpx

Șezătoare urbană în Șcheii Brașovului

Casa Junilor și Muzeul din Casa Junilor vă invită sâmbătă, 28 aprilie, să luați parte la o Șezătoare Urbană în Șcheii Brașovului.

Cei interesați de eveniment au oportunitatea să se alăture șezătorii, aducând cu ei lucrul de mână și îmbrăcând IA sau cămașa tradițională.

Prin șezătorile din Șcheii Brașovului, organizatorii își propun să aducă în atenție și să facă renumite straiele de sărbătoare și portul românesc din Șcheii Brașovului, să recupereze și să descifreze motive tradiționale din acest vechi cartier al Brașovului și să revitalizeze meșteșuguri care, din păcate, aici au fost date uitării: găitănăritul, cusutul de mână, țesutul.

Evenimentele organizate aici se doresc a fi un bun prilej de a coase împreună și de a face cunoștință cu personalități, cu juni sau cu alți membri ai comunității șcheiene, de la care se pot afla povești de viață cotidiană din trecutul Șcheiului, cel mai vechi cartier al Brașovului.

Reclame

Participarea la eveniment este gratuită, în limita celor 20 locuri disponibile și se face în baza înscrierii prin bifarea "going"+ comentariu "Particip" la acest eveniment.

Accesul în Casa Junilor se face prin intrarea din stânga clădirii situate în strada Prundului, numărul1.

Du vorba mai departe:
Reclame