fbpx

Sinagogile din Europa Centrală şi de Est, 1782–1944

Mai aveţi timp până la sfârşitul lunii să vizitaţi o expoziţie de excepţie la Institutul Balassi.

Expoziţia este o mărturie fotografică a istoriei evreilor pe teritoriul monarhiei austro-ungare, sintetizată în frumuseţea sinagogilor din localităţile cu populaţie evreiască importantă la acel moment.

Expoziţia a fost realizată pe baza volumului cu acelaşi titlu, al cărui autor este artistul fotograf şi istoricul de artă Klein Rudolf din Subotiţa. Rezultată în urma unor cercetări desfăşurate pe parcursul a 20 de ani, expoziţia prezintă mult mai amplu arhitectura de sinagogi, prin intermediul celor aproape 400 de fotografii, acoperind de fapt întreg teritoriu al monarhiei austro-ungare.

Imagine de la vernisajul expozitieiSuntem invitaţi la o călătorie în timp în care putem urmări peregrinarea evreilor de-a lungul a mai multor secole în ţări central- şi est-europene, de la iluminism până la Holocaust. Acest peregrinaj porneşte din regiunile nord-estice ale Imperiului Habsburgic, respectiv de pe teritoriile poloneze, ucrainene şi baltice, din fundul unor stetluri (aşezări evreieşti), şi ia sfârşit în marile oraşe din regiune, având staţii intermediare în satele, oraşele şi municipiile Poloniei, Slovaciei, Ungariei, Ucrainei, României, Croaţiei, Sloveniei şi Serbiei de astăzi.

Reclame

Nu rataţi o expoziţie unică!

Mai multe informaţii puteţi afla la tel. 021 3170090 sau la e-mail bumkk@bumkk.ro

Du vorba mai departe:
Reclame