fbpx

Soliști ai Operei Naționale din București, în recital la Londra

Institutul Cultural Român de la Londra prezintă, în cadrul Seriei Concertelor Enescu, joi, 4 aprilie 2024, de la ora 19:00, la sediul din Belgrave Square, un recital susținut de soprana Marta Sandu și tenorul Daniel Magdal, soliști ai Operei Naționale din București, acompaniați la pian de Alexandru Burcă.

Programul evenimentului va include arii celebre din creația compozitorului Giacomo Puccini – la 100 de ani de la moartea sa – , precum și lieduri de George Enescu, Nicolae Bretan și Dan Dediu.

Seara va debuta cu o prelegere susținută de muzicologul Oltea Șerban Pârâu, care va prezenta Bucharest Opera Festival, ediția de anul acesta fiind programată ȋn perioada 7-16 iunie 2024, la Opera Națională din București. De asemenea, în cadrul evenimentului, va fi proiectat un scurt documentar despre ediția de anul trecut a festivalului.

Aflat la cea de-a treia ediție, Bucharest Opera Festival contribuie în mod decisiv la includerea Bucureştiului în circuitul marilor oraşe organizatoare de festivaluri internaţionale, urmărind consolidarea unei platforme de prezentare a celor mai valoroase companii de opera și balet din țară și străinatate. Ȋn acest sens, evenimentul organizat la ICR Londra constituie o oportunitate de a crea noi punți de legătura cu mediul muzical britanic, oferindu-le reprezentanților Operei Naționale din București prilejul de a se întâlni cu directorul artistic al English National Opera, Bob Holland, precum și cu Oliver Mears, director artistic al Royal Opera House Covent Garden.

Reclame

Soprana Marta Sandu-Ofrim a studiat la Universitatea Națională de Muzică din București. Și-a continuat studiile în Londra la Guildhall School of Music and Drama, sub îndrumarea sopranei Nelly Miricioiu, care rămâne mentorul ei. De asemenea, a participat la cursuri de măiestrie cu soprana Luciana Serra, profesor de tehnică vocală la Accademia Teatro alla Scala din Milano, și a fost invitată să susțină o serie de concerte în Italia. În plus, a fost invitată de soprana Marina Krilovici la Festivalul de Muzică Kefalonia din Grecia, unde a participat la un curs de măiestrie și a susținut un concert în cadrul festivalului. Fiind finalistă și laureată a competițiilor „Marcello Giordani” (Taormina) și „Hariclea Darclée„ (Brăila), Marta Sandu susține frecvent concerte atât în România, cât și în străinătate. A participat la înregistrarea premierei mondiale a întregii colecții de lieduri a lui George Enescu, coordonată de soprana Mariana Nicolescu, și a efectuat un turneu pentru promovarea acestui proiect în Praga, Roma, Paris, Japonia și Statele Unite.

Tenorul Daniel Magdal este directorul artistic al Operei Naționale din București. A absolvit Academia de Arte „George Enescu” din Iași, studiind sub îndrumarea Maestrului Octavian Naghiu-Alba. După absolvire, a devenit solist al Operei Naționale din Iași. În anii ’90, s-a mutat în Germania, unde a urcat pe scena Deutsche Oper Berlin, Semperoper Dresden, Staatsoper Saarbrücken, Staatsoper Hannover, Theater Klagenfurt, Theater Innsbruck, Oper Essen, Staatsoper Prague, Oper Maribor, Opera Națională din Sofia și multe altele. Alexandru Burcă este pianist la Teatrul Național de Operetă și Musical „Ion Dacian” (TNO) și profesor asociat la Universitatea Națională de Muzică București. Laureat al numeroaselor competiții internaționale, a susținut concerte în Maroc, Franța, Spania, Germania, Moldova, Portugalia, Norvegia, Suedia, Regatul Unit, Italia, Canada, Irlanda și Grecia, reprezentând România în proiecte de succes care promovează valorile și cultura românească. 

Du vorba mai departe:

Lasă un comentariu

Reclame