fbpx

Spectacolul „All’s Well That Ends“, prezentat la ICR Londra

Ziua Mondială a Teatrului va fi celebrată la sediul ICR Londra cu spectacolul All’s Well That Ends / Totul e bine când se termină de Andreea Tănase, miercuri, 27 martie 2024, de la ora 19:00, spectacol nominalizat pentru Standing Ovation Award de London Pub Theatres.

Realizat ȋn colaborare cu compania de teatru Kibo Productions, ȋi va aduce pe scena din Belgrave Square pe actorii Nicoleta Marica (România) și Gerardo Cabal (Mexic), coordonați de regizorul britanic de origine română Leonard Băcică.

 „Totul e bine când se termină” e un text cu două personaje, care a avut premiera în limba engleză pe 17 octombrie 2023, la Barons Court Theatre, și care ne invită la petrecerea de divorț dintre Daria și Radu. Spectacolul ne introduce în universul intim al vieţii de cuplu, spațiu ȋn care cei doi sărbătoresc cea mai importantă zi din viaţa lor. El iubeşte berea şi câinii, ea e alergică, dar amândurora le place whiskey-ul. Aflându-se la finalul a 11 ani de căsnicie, protagoniștii vor ȋncerca, pe rând, să rememoreze momentele plăcute și mai puțin plăcute, amintindu-și cu nostalgie, ironie și umor tot ceea ce i-a determinat să se ȋndrăgosteasca și să pornească ȋmpreună pe un drum.

Andreea Tănase a absolvit masterul de scriere dramatică în cadrul Universității de Arte din Târgu Mureș. În vara 2019 a participat la DRAMA 5 – rezidența de scriere dramatică organizată de Reactor de Creație și Experiment, în Cluj-Napoca. Piesa ei, Totul e bine când se termină, a fost montată de regizorul Radu Nica la Reactor de Creație și Experiment în septembrie 2019. În februarie 2020 a câștigat concursul de dramaturgie contemporană „Corneliu-Dan Borcia” cu piesa 98% (decizia corectă) care a fost montată de regizoarea Elena Morar la Teatrul Tineretului din Piatra Neamț. În iulie 2020 a câștigat premiul I la secțiunea de monodramă a concursului de teatru și literatură organizat de Teatrul Dramaturgilor Români, Muzeul Național al Literaturii Române și Biblioteca Metropolitană București. Piesa ei, o versiune preliminară a monodramei Ziua în care m-am căsătorit cu mine însămi, a fost montată online cu și de actrița Mirela Zeța în decembrie 2020.

Reclame

Leonard Bacică este un regizor și producător de teatru roman, stabilit ȋn Marea Britanie. A debutat ca regizor ȋn 2019 cu spectacolul lectura O scrisoare pierdută / A Lost Letter, premieră ȋn limba engleză a piesei lui Caragiale. Alte spectacole: Câinele sinucigaș și Laika de Cătălina Florescu (Finnish Institute in London, Dome Theatre Birmingham, 2019 și online, 2020), The Crease de Kelly Jones (Theatro Technis, 2019), Unpack de Cătălina Florescu (The Wall Online Festival, 2021), Siobhan de Gariella Curtis (Reboot Festival 2021), One Night Stand de Marianne Kelly (Omnibus Theatre & Barons Court Theatre, 2022), Stan de Kate Webster (Reboot Festival, 2022), Force of Habit de Roz Wylie, Drawing Through the Microscope de Janine Sobeck – Knighton si All’s Well That Ends (Totul e bine când se termină) de Andreea Tănase (Barons Court Theatre în 2023). Spectacolul All’s Well That Ends a fost nominalizat pentru Standing Ovation Award de publicația London Pub Theatres. Din 2021 Leonard Băcică este director executiv al Barons Court Theatre.

Kibo Productions este o companie de producție de teatru ȋnființată la Londra ȋn 2013 de Sharon Willems și Leo Băcică. Printre producțiile Kibo se numară Jonah (Iona) de Marin Sorescu (Londra, 2017 și SUA, 2019), Tea Set de Gina Moxley (Londra 2014 și Edinburgh Festival 2015), sau The Big Things de Mike Heath (Barons Court Theatre, 2018). Kibo Productions a administrat Teatro Technis ȋn 2019 și din 2021 companie care administreaza Barons Court Theatre. Kibo Productions a inițiat și produs până acum trei ediții ale Reboot Festival, cel mai mare festival de piese scurte din Londra, iar ȋn primăvara aceasta oferă publicului nu mai putin de șase producții originale.

Du vorba mai departe:

Lasă un comentariu

Reclame