fbpx

Studenți UNArte expun la Roma

În cadrul seriei de evenimente dedicate Zilei Culturii Naționale, Accademia di Romania in Roma, în colaborare cu Universitatea Națională de Arte din București și Societatea „Dante Alighieri”, organizează expoziția de artă „De la Orașele invizibile la orașul contemporan / Da Le città invisibili alla città contemporanea”, ce se va desfășura în perioada 16-30 ianuarie 2024, la Galeria Accademiei di Romania din Roma, sub patronajul „Laboratorio Calvino”, centrul de cercetare al Departamentului de Litere și Culturi Moderne al Universității Sapienza din Roma.

Expoziția cuprinde 27 de lucrări de grafică și sculptură semnate de 19 studenți ai UNArte, precum și o carte bibliofilă cu ilustrații de autor, toate inspirate de romanul „Orașele invizibile” semnat de Italo Calvino, plasându-se astfel în contextul sărbătoririi Centenarului nașterii celebrului scriitor italian.

„De la Orașele invizibile la orașul contemporan” reprezintă o importantă mărturie artistică a cunoașterii și receptării operei lui Italo Calvino în România, un demers sugestiv inițiat de către tinerii artiști de la Universitatea Națională de Arte din București, care au folosit textul romanului „Orașele invizibile” drept pretext pentru o profundă reflecție artistică dedicată orașului contemporan, locuirii, comunității urbane, precum și unor teme conexe ca poluarea, suprapopularea, lipsa de comunicare, segregarea, dezvoltarea durabilă etc.

Vor expune la Roma graficienii Alexandra Anghel, Andreea Bălan, Ana Bălășoiu, Mara Corcoveanu, Maria Dănilă, Raluca Dinu, Felix Grosu, Ana-Maria Ilie, Andreea Beatrice Mada, Iulia Mihăilă, Mihaela Mîinea, Cristiana Niculae, Ioana Ostroșină, Laura Pătulea, Maria Adelina Petrescu, Andrei Turbatu (coordonați de prof. Ovidiu Croitoru), precum și sculptorii Patricia Anita Erimescu, Valentin Rareș Popescu și Ruxandra Andreea Vulpe (coordonați de prof. Elena Dumitrescu). Expoziția este curatoriată de lect. univ. dr. Nicoleta Silvia Ioana, cu participarea prof. dr. Smaranda Bratu Elian.

Reclame

Vernisajul expoziției va avea loc marți, 16 ianuarie, începând cu ora 18,00, în Galeria Accademia di Romania in Roma (Viale Belle Arti 110, Roma), în prezența studenților artiști și a coordonatorilor acestora.

Du vorba mai departe:

Lasă un comentariu

Reclame