Taras H. Sevcenko – omagiat de comunitatea ucraineană din Tulcea

Poetul naţional ucrainean, Taras H. Sevcenko, a fost omagiat, la 201 ani de la naştere, de comunitatea ucraineană din Tulcea, Telita, Pardina si Chilia Veche.

Într-o ceremonie desfăşurată la sfârşitul lui martie, au fost depuse coroane de flori şi a fost oficiată o slujbă de pomenire atât pentru Taras Sevcenko şi pentru victimele Holodomorului din anii 1932-1933, cât si pentru eroii martiri ai Euromaidanului din Kievul zilelor noastre.

 

Manifestarea a continuat cu un moment artistic sustinut de recitatorii: Chiriac Ion, Iove Erika, Munteanu Gheorghe si Batache Valentina. Grupul vocal Dunai din Pardina, coordonat de Danilencu DUmitru si ansamblul de cantece si dansuri Zadunaiska Sici din Tulcea, coordonatori Condrat Paula si Prof. Mironov Danut au interpretat cantece pe versuri de Taras Sevcenko.

 

Programul s-a incheiat cu un microrecital sustinut de Laura Doroftei, acompaniata la acordeon de Cernencu Dumitru.

 

A devenit un obicei si ne bucura intotdeauna sa fim parte din aceasta familie dobrogeana multietnica, pentru ca la evenimentul nostru au fost prezenti reprezentanti ai consiliului judetean, ai primariei Tulcea si ai minoritatilor locale, carora le multumim inca o data pentru sustinere si participare”, notează Uniunea Ucrainenilor din România – filiala Tulcea.

 

Du vorba mai departe: