Târg cu meşteri şi produse tradiţionale

În perioada 8 – 10 iulie 2016 este organizat Târg cu meşteri şi produse tradiţionale, în curtea Muzeului Naţional al Ţăranului Român, Str. Monetăriei, Nr. 3. Intrarea la târg este liberă.

Bucureştenii sunt invitaţi la o nouă întâlnire cu meşteri şi obictele lor tradiţionale, realizate cu multă pricepere. Sunt expuse la târg covoare ţesute la război, ii şi cătrinţe, ceramică pictată cu motive din cusături tradiţionale româneşti, măşti populare, icoane, cufere şi mic mobilier sculptat, obiecte de decor din tărtăcuţe pictate cu vopsele vegetale, podoabe tradiţionale lucrate cu mărgele pe catifea şi pânză de bumbac, ouă încondeiate, vestimentaţie din lână împâslită şi mătase pictată, coliere şi accesorii din piele naturală, obiecte din sticlă modelată manual, antichităţi ţărăneşti.

Vizitatorii pot degusta şi târgui miere şi ţuică de prune, prăjituri şi torturi de casă cu bezea sau cu fructe, plăcinte boiereşti și turtă dulce de Covasna, murături asortate şi zacuscă, şerbeturi aromate și sucuri naturale, fructe şi legume de sezon.

Bucătarii sunt pregătiţi cu fasole cu ciolan, varză nouă la ceaun cu cârnaţi afumaţi, borş de peşte, frigărui şi păstrăv la grătar.

Program târg: – zilnic între orele 10:00-19:00

Organizatori: Fundaţia Kogaion 115 şi Soram Consult

Du vorba mai departe: