Teatru german contemporan adaptat în filme

Goethe-Institut București vă invită să luaţi parte la proiecţia a trei filme adaptate după piese de teatru german contemporan.

Pe siteul Goethe-Institut București a fost lansată recent o nouă rubrică dedicată teatrului contemporan german, ce găzduiește o colecție de peste 50 de drame scrise în limba germană, a căror traducere în limba română a fost realizată cu sprijinul institutului.În acest context, insitutul a pregătit o serie de trei proiecții de filme adaptate după piese de teatru ce se găsesc în colecția de pe site. In următoarele săptămâni, aceste trei proiecții vor fi găzduite de Universitatea Națională de Artă Teatrala și Cinematografică I.L. Caragiale, Macaz – Bar teatru Coop. și de Centrul de Teatru Educațional Replika.Prima proiecție a seriei va avea loc pe 14 mai, la ora 19:00, în Sala Cinema a Universitații UNATC (Str. Matei Voievod 75-77).Filmul Femeia dinainte l Die Frau von früher, în regia lui Andreas Kleinert, este o adaptare din anul 2013 a piesei omonime scrise de dramaturgul german Roland Schimmelpfennig.

Filmul vorbește despre Frank, Claudia și fiul lor Alex, care se pregătesc să se mute în Canada. În ultima zi petrecută în Germania, în timp ce se pregătesc pentru plecare, apare la ușa casei lor Romy, femeia dinainte. Dinainte cu mult, căci sunt 24 de ani de când Frank și Romy s-au văzut ultima oară. Filmul, care la început ilustrează un triunghi amoros clasic, ajunge să ia turnuri neașteptate. Proiecția va fi urmată de o discuție cu regizorul de teatru și film Alexandru Maftei, care în 2018 a înscenat la Tetarul Național Timișoara piesa Push-Up, scrisă tot de Roland Schimmelpfennig.Filmul va fi proiectat în germană cu subtitrări în engleză.Mai multe detalii despre traducerile pieselor lui Roland Schimmelpfennig, inclusiv Femeia dinainte, puteți găsi pe noua pagină de internet a Institutului.În colaborare cu: Universitatea Națională de Artă Teatrală și Cinematografică I.L.Caragiale și Film Menu

Du vorba mai departe: