Tura divină – FillMe in Reghin

Organizat de Asociatia K’ARTE și inspirat de expresia „fill me in” („pune-mă la curent”) seria de proiecții de filme de la Reghin își propune reconectarea publicului reghinean cu reflexul și plăcerea de a merge la un film bun.

Manifestarea are loc în contextul în care orașul Reghin și-a pierdut cinematograful de 500 locuri după o degradare treptată în 2005. FillMe in Reghin propune o experiență cinematografică diferită, într-o sală de spectacole (sala mare a Casei Municipale de Cultură), cu o ofertă de filme artistice de calitate, condiții bune de proiecție și sunet. În decursul lunii mai, în fiecare joi vor fi proiectate comedii care au depășit recorduri de box office, drame emoționante, un documentar inteligent, filme de aventuri sau un thriller.

În agendă va fi proiectat filmul maghiar Tura divină, o poveste de un umor absurd despre afacerile cu pompe funebre, a tânărului regizor Bodzsár Márk, care cu acest debut cinematografic a câștigat numeroase premii la festivaluri internaționale. Filmul va fi proiectat joi, 24 mai, la ora 18.00, la Casa Municipală de Cultură „Eugen Nicoară" (str. Spitalului nr.11).

 

Tura divină
Ungaria, 2013, comedie neagră, 100 min., subtitrat în limba română

Regia şi scenariul: Bodzsár Márk
Imaginea: Reich Dániel
Editor: Kovács Zoltán
Muzica: Keresztes Gábor
Cu: Ötvös András, Rába Roland, Keresztes Tamás, Zsótér Sándor

O poveste de un umor absurd despre afacerile cu pompe funebre, pentru care moartea are mai multă valoare decât viaţa.

Milan are 20 de ani şi este jumătate sârb, jumătate maghiar. În 1992, după doi ani în război, el dezertează şi trece graniţa din Iugoslavia în Ungaria. Fost student la medicină, se angajează ca paramedic în serviciul de ambulanță din Budapesta. La scurt timp, realizează că şoferul împreună cu medicul şef selectează pacienţii grav bolnavi şi îi „ajută” să moară. Foarte curând, înţelege că totul este legat de afacerile cu înmormântări, un antreprenor de pompe funebre plătindu-i cu generozitate pentru fiecare cadavru livrat. Milan se confruntă cu o dilemă, pentru că şi el are nevoie de bani pentru a-şi salva logodnica din Iugoslavia.

Program complet: www.facebook.com/asociatia.karte

Du vorba mai departe: