fbpx

„Un artist, un pian și un țambal” – recital la Londra

Primul recital al anului 2024 din cunoscuta serie „Concertele Enescu” aduce în fața publicului londonez, joi, 1 februarie 2024, de la ora 19:00, recitalul „Un artist, un pian și un țambal – clasic, jazz, folclor”, suținut de pianistul și compozitorul Cătălin Răducanu la sediul Romanian Cultural Institute in London/ICR Londra.

Cătălin Răducanu a pregătit un program special pentru publicul britanic, prezentând piese de Dan Dediu, Chopin, Debussy și Enescu la pian, cu improvizații de jazz, pe teme de Ciprian Porumbescu sau George Enescu, şi cu piese la țambal, în care artistul prelucrează teme celebre din folclorul românesc. Prin demersul său artistic, Cătălin Răducanu propune o elaborată tranziție și fuziune de stiluri și genuri muzicale, trecând cu ușurință de la muzica clasică la improvizația de jazz ori forma stilizată a muzicii folclorice. 

După un turneu primit cu mult entuziasm în România, în 2023, Cătălin Răducanu își propune să ajungă în 2024 și peste hotare, în faţa publicului din Europa, dar şi în faţa comunităţilor de români din diaspora, „Un artist, un pian și un țambal” intrând în seria supranumită Turnee de poveste.

Cătălin Răducanu este absolvent al Colegiului Național de Arte „Dinu Lipatti” și al Universităţii Naţionale de Muzică din Bucureşti. A studiat pianul cu Alma Peter, Vlad Dimulescu, Dana Borșan și Viniciu Moroianu. A câștigat numeroase concursuri naționale și internaționale, având privilegiul de a susține concerte în Germania, Ungaria, Franța și Italia. 

Du vorba mai departe:

Lasă un comentariu

Reclame