Viitorul prim ministru al României?

Propunerea alianţei PSD ALDE pentru funcţia de prim ministru este Sevil Shhaideh.

Într-un peisaj politic în care personalităţile minorităţilor au început să fie din ce în ce mai prezente, PSD şi ALDE propun în funcţia de prim ministru, printr-o mişcare inteligentă de şah, o reprezentantă a comunităţii tătare din România: Sevil Shhaideh.

Dar cine este Sevil Shhaideh?

Sevil Shhaideh a absolvit Facultatea de Planificare Economică și Cibernetică din cadrul Academiei de Științe Economice din București în 1987.

Reclame

A urmat o serie de cursuri de perfecționare: expert în administrație publică (USAID, Washington DC, SUA, 1995) și manager ONG (USAID, Washington DC, SUA, 2001), manager de proiect (Oracle University, 2002 și PM Solutions România, 2004), auditor (TUV Institution, 2003).

Are o diplomă de Master în Managementul Proiectelor de Afaceri, obținută în cadrul Facultății de Științe Economice a Universității ''Ovidius'' (2005-2007).

Și-a început cariera profesională ca analist programator în cadrul Trustului pentru Mecanizarea Agriculturii Constanța (1987-1991), a devenit, apoi, manager Sisteme Informatice în cadrul Direcției de Muncă și Protecție Socială a județului Constanța (1991-1993) și director Sisteme Informatice în cadrul Consiliului Județean Constanța (1993-2007).

Reclame

A ocupat funcția de coordonator responsabil cu elaborarea amendamentelor legislative cu privire la actele normative ce reglementează administrația publică locală în cadrul Uniunii Naționale a Consiliilor Județene din România (UNCJR) și de director general, Direcția Generală de Proiecte, Consiliul Județean Constanța (2007-2012).

Este președinte al Asociației Naționale a Informaticienilor din Administrația Publică (ANIAP) din 2000.

Este secretar de stat în cadrul Ministerului Dezvoltării Regionale și Administrației Publice (MDRAP) din mai 2012.

 

Sursa info şi articolul pe larg: http://www.digi24.ro/stiri/actualitate/politica/cine-este-sevil-shhaideh-propunerea-de-prim-ministru-636309

Photo credit: (c) Sorin LUPSA / AGERPRES ARCHIVE

 

Du vorba mai departe:
Reclame