fbpx

Violonistul Jarosław Nadrzycki, la Ateneul Român

Marți, 3 noiembrie, joi, 5, și vineri, 6 noiembrie, la ora 19.00, iubitorii de muzică clasică îl vor putea asculta pe violonistul Jarosław Nadrzycki la Ateneul Român.

Pe 3 noiembrie, Jarosław Nadrzycki  şi pianistul Toma Popovici vor oferi un recital cameral. În program se află lucrări de Johannes Brahms (Sonata nr. 1), Giuseppe Tartini (Sonata „Trilul diavolului") și Serghei Prokofiev (Sonata nr. 2), precum și celebra Fantezia Faust, op. 20, scrisa de Henryk Wieniawski în anul 1865, pe motive din opera omonimă a lui Charles Gounod.

Joi, 5, și vineri, 6 noiembrie, la ora 19.00, J. Nadrzycki va interpreta, în calitate de solist, Concertul nr. 2 de Henryk Wieniawski, împreună cu Orchestra Filarmonicii George Enescu, sub bagheta lui Theo Wolters. „Seara va fi deschisă cu Uvertura „Cyrano de Bergerac" de Johan Wagenaar. Va urma concertul lui Wieniawski. Plină de finețe, dar și de simțul umorului, presărată cu fragmente ce presupun o mare virtuozitate interpretativă, lucrarea a fost compusă în anul 1853, când Wieniawski avea doar 17 ani. Concertul poartă urme vizibile ale fascinației exercitate asupra compozitorului de operele lui Niccolò Paganini și Henrich Wilhelm Ernst. În a doua parte a concertului, orchestra Filarmonicii va prezenta Simfonia nr. 8 de Antonín Dvořák”, se precizează într-un comunicat de presă transmis de Institutul Polonez din Bucureşti.

 

Du vorba mai departe:
Reclame