fbpx

Vocea României: talent, indiferent de cetățenie

Unul dintre cele mai cunoscute și urmărite show-uri de televiziune, „Vocea României”, încearcă să descopere cântăreți talentați pe care să îi transforme în vedete. Români sau de altă cetățenie, toți vor să demonstreze că vocea lor este cea mai bună.

Atrași de strălucirea scenei, mulți dintre tinerii (sau mai puțin tinerii!) care au încredere în forțele lor se înscriu în competiția menită să găsească, după cum îi spune și titulatura, cea mai reprezentativă voce a României.

Dacă încă din regulament se spune că nu există bariere în ceea ce privește stilul muzical al concurenților, este foarte clar că nu există opreliști nici în ceea ce privește naționalitatea lor: la aproape fiecare ediție a concursului au existat și candidați veniți din străinătate. Filipine, Germania, Canada, Coasta de Fildeș, Emiratele Arabe, Portugalia sau Statele Unite ale Americii sunt numai câteva dintre țările care și-au trimis reprezentanți dornici să devină „Vocea României”. Unii dintre ei au origini românești, alții sunt complet străini de meleagurile noastre: vi-i prezentăm, în continuare, pe cei care, chiar dacă nu vorbesc foarte bine românește, au avut un cuvânt de spus la „Vocea României“.

Sezonul 1

Reclame

Anthony Icuagu

Vocea României: talent, indiferent de cetățenieAnthony Icuagu, cunoscut mai bine sub numele de scenă Anthony, este un cântăreț, compozitor și regizor nigerian care s-a făcut remarcat în urma participării sale la prima ediție a emisiunii-concurs „Vocea României“. Născut în Nigeria din mamă româncă și tată nigerian, Anthony a venit în România pentru a urma o carieră muzicală. Alternativ, a studiat și medicina la Universitatea de Medicină și Farmacie "Carol Davila" București, iar la vârsta de 26 de ani s-a decis să urmeze cursurile facultății de Regie de Film și TV la Universitatea din București. Ulterior, Icuagu a realizat peste 50 de clipuri video pentru diferiți artiști din România. În 2011, Anthony a participat la Selecția Națională în vederea alegerii reprezentantului României la Concursul Muzical Eurovision 2011 alături de trupa Distinto și Ianna, cu melodia "Open Your Eyes".

Sezonul 2

Reclame

Julie Mayaya

Vocea României: talent, indiferent de cetățenieJulie Mayaya Nzal A Nka este câștigătoarea celui de-al doilea sezon al emisiunii-concurs Vocea României. Născută la Iași dintr-o mamă româncă și un tată congolez, Julie a început să cânte la vârsta de 5 ani în corul școlii. În adolescență a cântat la nunți și la petreceri, fără să facă, însă, studii muzicale. După absolvirea Liceului „Grigore C. Moisil” din Iași, a urmat studiile Universității Spiru Haret din București, unde s-a specializat pe matematică, informatică și drept civil. În ciuda împotrivirilor părinților săi, a refuzat să profeseze în domeniul informaticii și a ales muzica. În 2012, la sfatul prietenilor, s-a înscris la concursul Vocea României. A reușit să treacă de faza audițiilor interpretând piesa „Hurt” a Christinei Aguilera și întorcând scaunele tuturor celor 4 jurați, în etapa „audițiilor pe nevăzute”. A continuat competiția alături de Horia Brenciu, remarcându-se pe piese soul și jazz și fiind asemănată cu Tina Turner. A câștigat concursul pe 26 decembrie 2012, devenind prima persoană de sex feminin care a câștigat competiția. Artista a continuat colaborarea pe plan muzical cu antrenorul său de la Vocea României, Horia Brenciu.

Ricardo Caria

Vocea României: talent, indiferent de cetățenieNăscut în Portugalia, artistul s-a îndrăgostit de România și s-a mutat în Arad. El a venit pentru prima dată în România în anul 2005, când a fost trimis la inaugurarea fabricii „Delphi” din localitatea arădeană Ineu, de firma unde lucra la acea vreme. La Arad, Ricardo şi-a întâlnit şi sufletul pereche, pe Alina, cu care s-a şi căsătorit. Deși lucrează ca inginer la o firma multinaţională din Arad, pasiunea lui este muzica. Înainte de a participa la Vocea României, Ricardo a urmat cursurile de canto ale Şcolii Populare de Artă din Arad. Ulterior experienței numite Vocea României, Caria a participat și la emisiunea concurentă, X Factor. În ultimul an, muzicianul a rămas cunoscut publicului printr-o serie de turnee în care a promovat muzica tradițională fado, dar și muzica modernă portugheză.

David Bryan

Vocea României: talent, indiferent de cetățenieDavid Luke Michael Bryan (pe numele complet) s-a născut pe 11 decembrie 1984 în Newton Aycliffe, Marea Britanie. A ajuns în România cu o misiune de binefacere, în 2006, iar în perioada în care a muncit ca voluntar la reconstrucția unui orfelinat din Oradea s-a îndrăgostit de o româncă și a decis să se stabilească aici. A devenit solistul formației „Hotel FM“ și a prezentat o emisiune la o televiziune oradeană. Ulterior, a lansat un single solo și a ajuns într-o etapă avansată a concursului „Vocea Românei“. Împreună cu compozitorul Florian Chelu a pus pe muzică toate cele 154 de sonete ale lui Shakespeare și a făcut coregrafia show-ului piesei „Change“, care a câștigat Selecția Națională la Eurovision în 2011. De asemenea, a făcut parte din singura trupă-tribut Pink Floyd din România, „Speak Floyd“, despre care criticii spun că are un sound fabulos, iar vocea unică a lui Bryan face săli pline în concertele prin țară.

Sezonul 3

Muneer Ahmed Salim Ahmed al-Obeidli

Vocea României: talent, indiferent de cetățenieOriginar din Emiratele Arabe și absolvent de medicină în România, Muneer este un binecunoscut artist al genurilor R’n’B, Soul, pop. Înițial, cântărețul s-a prezentat în faţa publicului în 2011, la “Românii au talent”, reuşind să impresioneze juriul. A fost solist in trupa Mandinga pentru un an și a avut numeroase colaborări, a fost remarcat de Smiley și a  lucrat în echipa acestuia de la HaHaHa Production. A trebuit apoi să revină în țara sa, pentru a-și finaliza stagiul militar. În 2013 Muneer ajunge din nou în lumina reflectoarelor după ce a participat la “Vocea României”, unde a intrat în echipa Loredanei și a ajuns până în semifinale. Deși toți se așteptau să aibă în scurt timp o carieră de succes, artistul a renunțat la muzică și s-a întors în țara sa, unde s-a dedicat vieții de familie.

Jovana Milovanović

Vocea României: talent, indiferent de cetățenieJovana s-a născut într-o familie numeroasă, mama sa fiind româncă, iar tatăl său, un pastor sârb. Datorită acestui fapt, tânăra a trăit practic între două țări, Serbia și România și a fost nevoită să urmeze cursurile muzicale peste tot. Frumoasa sârboaică, la vremea concursului în vârstă de 17 ani, a fost preferata lui Marius Moga. Jovana s-a oprit, din păcate, în semifinala concursului de talente, dar la scurt timp după încheierea show-ului a intrat în echipa de artiști de la DeMoga Music. După “Vocea României”, Jovana nu a renunțat la visul său de a avea o carieră în muzică. Acum, tânăra este stabilită în Marea Britanie şi face primii paşi în antreprenoriat.

Sezonul 5

Tobi Ibitoye

Vocea României: talent, indiferent de cetățenieA venit în România în 2009, la 15 ani, împreună cu părinţii – tatăl său, care e diplomat, a primit un nou post la Ambasada Nigeriei din Bucureşti. Ajuns aici, după încheierea liceului, a mers mai departe cu studiile, deci a intrat la facultate în România. Apoi a decis să rămână în România. În Nigeria, a cântat la biserică. În România, a avut succes la karaoke și-a dat seama că îi place să cânte şi că îi place aprecierea publicului. Nigerianul în vârstă de 22 de ani a fost una dintre prezenţele aparte ale ediţiei din 2015 a show-ului Vocea României, impresionând juriul şi telespectatorii cu vocea sa, acesta fiind antrenat de Smiley. A ajuns în finală datorită voturilor românilor și a reușit o clasare pe locul trei. După finala show-ului, Tobi, alături de Michel Kotcha, celălalt concurent al lui Smiley din finală, şi-au lansat primele piese. Tobi Ibitoye, clasat pe locul trei în finala Vocea României, semnează piesa „Miss You“, în timp ce Michel Kotcha, de pe locul patru, a lansat „Broken vows“.  Deși nu a abandonat muzica, și-a continuat studiile în biochimie, predă  biologie şi engleză la o şcoală internaţională din Bucureşti, este membru al unei asociaţii pentru tineri, "United Nations Youth Association of Romania", scrie un roman de ficţiune bazat pe viaţa unui prieten şi continuă să lucreze cu Smiley şi cu echipa lui. Piesa lui, „Loving me”, a fost difuzată pe iHeart Radio în Statele Unite ale Americii

Michel Kotcha

Vocea României: talent, indiferent de cetățenieÎn vârstă de 23 de ani, artistul din Coasta de Fildeş era masterand în Bucureşti când s-a hotărât să își încerce puterile cu “Vocea României”. Prietenii l-au înscris în glumă la concurs și a fost extrem de surprins când a fost anunțat să vină la preselecții. Povestește că face parte dintr-o familie cu opt copii, iar mama sa cânta la cor – așa a descoperit pasiunea pentru muzică. A cântat puţin şi la liceu, iar în România a ajuns pentru ca să studieze ingineria, nu ca să cânte. Recunoaște că la Vocea României a învăţat multe lucruri despre muzică. După concurs, cântă împreună cu o trupă de cover-uri, Heavy Rotation. În 2017, a colaborat cu B.U.G. Mafia, interpretând refrenul noului lor single, "Bani, Bani, Bani".

Antonio Fabrizi

Vocea României: talent, indiferent de cetățenieAntonio Fabrizi s-a făcut cunoscut la ediția a 5-a a show-ului de televiziune – deși nu a ajuns în fazele superioare ale competiției, italianul a surprins cu vocea sa caldă, croită special parcă pentru canzonetele napoletane pe care interpretează cu multă măiestrie. Antonio Fabrizi este din Napoli și are 35 de ani. Fabrizi povestește că a început să cânte la 7 ani, avea o clapă și un microfon, iar prima melodie cântată a fost una a artistului Adriano Celentano. Tatăl său a remarcat că are voce și a decis să îl dea la canto, iar la doi ani după aceasta a început să cânte la muzicuță. A venit în România cu patru ani înainte de ediția cu numărul cinci a Vocii României și a decis să rămână. Anterior experienței românești, Fabrizi a cântat pe scene din Italia, Franța, Rusia, Anglia și Olanda. Deși nu a ajuns decât în semifinalele competiției, se bucură de mult succes în plan muzical. El are un job fix într-un lanț de restaurante cu specific italienesc și este extrem de solicitat pentru evenimente private.

Sezonul 6

Rose Marie Velasquez

Vocea României: talent, indiferent de cetățenieRose Marie este originară din Filipine și avea 28 de ani la data concursului. Vorbește română doar foarte puțin, însă cântă ca nimeni alta.  A venit din Filipine pe scena „Vocea României“, a cântat melodia „Rise up“ şi i-a cucerit rapid pe Moga, Loredana, Smiley şi Tudor cu timbrul ei vocal deosebit şi cu interpretarea perfectă. Antrenorii au făcut tot posibilul să o convingă să meargă în echipele lor, însă la final Rose Marie a ales echipa Smiley şi i-a spus: „Te iubesc!“. A părăsit concursul într-o fază intermediară și, cu toate eforturile noastre, nu i-am mai descoperit decât pagina de Facebook, din care reiese că își continuă cariera muzicală în Filipine!

Howard Dell

Vocea României: talent, indiferent de cetățenieO apariție neobișnuită în concurs a constituit-o artistul născut în 1962 în Toronto, Ontario, Canada. Mare parte din cariera sa de actor și sportiv și-a construit-o în Statele Unite ale Americii. Ca sportiv, acesta a obținut 10 medalii de aur, una de argint la Jocurile Mondiale pentru persoanele cu tansplant, o medalie de bronz la Campionatul Național de Decatlon, locul trei la Campionatul Mondial de Bobsleigh și locul 12 la Olimpiada de la Calgari din 1988. Debutul său în actorie a fost în serialul “A Different World”, un serial de comedie despre studenți, unde a jucat alături de Halle Berry. Dell a jucat timp de 5 ani în arhicunoscutul serial, “Tânăr și neliniștit”, în rolul detectivului Troy Hawkins. Dell a părăsit serialul după ce a fost diagnosticat cu colangită cronică sclerozantă, în 2005. Actorul a vândut tot ce a avut și a plecat în lume să caute vindecare pentru boala sa. În final, după un transplant și 17 operații, Dell a reușit să învingă boala. În prezent, Dell locuiește în București, unde lucrează ca master trainer la un club pentru sport și relaxare și unde a terminat filmările la o peliculă cu Steven Seagal, în care a interpretat rolul negativ. În 2016, Dell a participat la audițiile pe nevăzute din cadrul emisiunii-concurs, Vocea României, intrând în echipa Loredanei, însă a părăsit competiția într-o fază timpurie.

Sezonul 7

Meriam Jane Nonyelum

Vocea României: talent, indiferent de cetățenieO concurentă italiancă, de origine nigeriană, care concurează la „Vocea României” – asta da dovadă de multiculturalism!  Potrivit spuselor concurentei, în nigeriană, numele ei – Nonyelum – înseamnă prinţesă. Din nefericire, însă, viaţa tinerei este departe de a fi asemănată cu cea a unei prinţese.  Pe când avea doar şase ani, iar fratele ei doi ani, tatăl lor i-a abandonat, lăsându-i doar în grija mamei. Câţiva ani mai târziu, însă, în 2006, şi aceasta i-a părăsit, fără să le dea vreo explicaţie. Întrebată de ce a venit în România, Meriam a mărturisit că în Italia a fost victima rasismului, iar România este „şansa ei la o nouă viaţă“. „Aici am cunoscut o mulţime de oameni deschişi la minte pentru care nu contează culoarea pielii sau rasa“, a declarat Meriam Jane. Talentul a dus-o până în finala concursului.

Amir Suhail Fayez Ahed Sulaiman Arafat

Vocea României: talent, indiferent de cetățenieAmir are 32 de ani, iar tatăl său e palestinian și mama româncă. S-a născut în Iași, dar când avea șapte ani s-a mutat cu părinții în Palestina, locul natal al tatălui. A locuit acolo până la 18 ani, când a decis că este momentul să revină în România din două motive: tocmai obținuse o bursă în arhitectură și aici locuia și bunica lui. „Jucăriile noastre erau tancurile și gloanțele”, spune el. Au fugit în România și aici s-a regăsit. Și-a găsit soția, iar împreună au o fetiță, Maria. De profesie arhitect, şi-a descoperit talentul pentru muzică. Amir a început să cânte la 20 de ani, din pură pasiune. A câștigat cel de-al treilea sezon al altui show de televiziune, Megastar, în cadrul unei trupe care s-a destrămat ulterior. A mai fost solistul unei trupe care cântă cover-uri, „Amir Memories Band”, din Iaşi. A participat şi la concursul X Factor, dar nu a ajuns în finală. A ajuns, în schimb, în semifinala finala „Vocii României”.

Rufus Martin

Vocea României: talent, indiferent de cetățenieRufus are 42 de ani și este originar din America. S-a născut într-o suburbie din Chicago și are o familie foarte numeroasă, cinci surori și patru frați. Când era mic, a întâmpinat probleme de integrare socială, dat fiind faptul că este mulatru. A trecut, însă, peste această aspect și a început să privească lucrurile pozitive din viața sa și, mai important, să investească în ele. A cântat pentru prima dată pentru a câștiga bani în orașul natal. Apoi, a încercat pe Broadway, dar faptul că nu se pricepea la dans a fost un dezavantaj. A urmat apoi o "aventură" muzicală la Disney World, în Florida. S-a ivit apoi oportunitatea de a cânta într-o trupă de băieți, astfel că de la vârsta de 15 ani locuiește în Germania. Aici a participat la sezonul doi al show-ului X Factor Germania. În România a venit pentru prima oară acum 10 ani, când a lucrat pentru pasiunea sa – muzica. A scris, a compus și a cântat muzică pentru diferite emisiuni și a avut o serie de colaborări cu Luminița Anghel. S-a gândit că ar fi distractiv să cunoască mai multă lume și să vadă ce se va putea întâmpla, așa că a hotărât să participe la Vocea României. Nu a câștigat concursul, însă a lăsat o impresie minunată publicului din România. Artistul își continuă cariera muzicală în Germania.

Du vorba mai departe:
Reclame