fbpx

„Zeițe, amazoane și mame”, o celebrare a creativității feminine

Institutul Cultural Român de la New York prezintă expoziția de grup de artă contemporană „Zeițe, amazoane și mame”/“GODDESSES, AMAZONS, and MOTHERS”, care se va desfăşura în perioada 8 martie 2024 – 12 aprilie 2024, la Galeria „Brâncuși” a ICR New York.

Vernisajul expoziţiei va avea loc în data de 8 martie, cu ocazia Zilei Internaţionale a Femeilor, celebrând în acest fel rolul pe care femeile artiste îl au în istoria artei.

Expoziția, care o are ca invitat curator pe Aida Balamaci, expert internaţional în politici culturale, de origine română și austriacă, aduce în centrul atenției șapte artiste din Europa, America de Nord, Asia și Africa: pe lângă artistele românce Hortensia Mi Kafchin și Ana-Maria Morar, vor mai expune Nana Afya (Ghana), Angela China (SUA), Chiao-Han Chueh (Taiwan), Mariana Cromeyer (El Salvador), Ekatherina Savtchenko (USA/Germania).

„Zeițe, amazoane și mame”/“GODDESSES, AMAZONS, and MOTHERS”reunește un grup divers de artiste din întreaga lume, depășind granițele și culturile pentru a crea un dialog artistic substanțial și incluziv. Prin intermediul picturilor și al instalațiilor prezentate în cadrul expoziției, cele șapte artiste, reunite în Galeria „Brâncuși” a ICR New York, de pe mai toate continentele, oferă perspective unice asupra identității, forței și creativității feminine, reflectând în același timp asupra stării actuale a feminității, a maternității și a emancipării femeilor.

Reclame

Cu ocazia vernisajului din data de 8 martie, publicul este invitat să participe la un art talk, care se va concentra pe creativitatea feminină și la care vor participa artistele Angela China, Chiao-Han Chueh, Ana-Maria Morar, Mariana Cromeyer și Nana Afya, precum și curatoarea expoziției Aida Balamaci.

Angela China (SUA) și Chiao-Han Chueh (Taiwan) propun o pictură încărcată de forță și impetuozitate; Hortensia Mi Kafchin (România) mizează pe narațiuni captivante și misterioase; Ana-Maria Morar (România) expune sculpturi care evocă maternitatea, iar Mariana Cromeyer (El Salvador) prezintă lucrări intens colorate și seducătoare. Ekatherina Savtchenko (SUA/Germania) se revendică de la poetica suprarealistă, iar Nana Afya (Ghana) captivează prin creațiile sale complexe realizate în tehnică mixtă.

„Zeițe, amazoane și mame”/“GODDESSES, AMAZONS, and MOTHERS”este expoziția inaugurală a unei noi serii anuale organizate de ICR New York, care are ca scop promovarea dialogului artistic global și dezvoltarea unei platforme de întâlnire între artiști români sau de origine română și artiști de pretutindeni. Detaliile evenimentului, prezentările artiștilor, informații suplimentare cu privire la proiect pot fi consultate pe website-ul ICRNY, la adresa: https://www.rciusa.info/post/goddesses-amazons-and-mothers

Du vorba mai departe:

Lasă un comentariu

Reclame