fbpx

Ziua Francofoniei: concert românesc la Bruxelles

Pentru a sărbători Ziua Internațională a Francofoniei, ICR Bruxelles prezintă publicului internațional un concert de excepție, L’amour en héritage, realizat în colaborare cu Ambasada României în Regatul Belgiei, Reprezentanța Permanentă a Organizației Internaționale a Francofoniei din Bruxelles.

Evenimentul va avea loc în sala Auditorium a splendidului Muzeu de Artă și Istorie din Parcul Cinquanténaire Bruxelles, în data de 13 martie 2024, ora 18:00 și se va derula sub egida Grupului Ambasadorilor Francofoni din Bruxelles, al cărui președinte este doamna Andreea Păstârnac, Ambasadorul României în Regatul Belgiei.

Concertul va fi susținut de un trio excepțional: Irina Baianț – soprană, Adrian Nour – actor și tenor, Andrei Tudor – compozitor, dirijor și pianist, artiști foarte cunoscuți atât în lumea muzicală a României, cât și peste hotare. Evenimentul oferă, astfel, oportunitatea întâlnirii mediului diplomatic, de afaceri, a diasporei române și a publicului larg din Belgia cu unele dintre cele mai relevante nume din galeria muzicii internaționale.

Se va celebra diversitatea genului muzical de operetă, într-o călătorie fascinantă, printre stiluri și lucrări ale unor compozitori români și francezi, ce evoluează de la musical, șansonete și lied la improvizații din folclorul românesc, ridicat la rang de muzică universală, prin asimilarea sa într-un limbaj modern şi de largă accesibilitate. Repertoriul celor trei artiști români este foarte bogat, grație talentului lor, ce creează momente unice pentru a sărbători muzica, prin alăturarea stilurilor diferite.

Reclame

Programul concertului L’amour en héritage a fost conceput pentru a atrage un public larg, nu numai melomani. 

Evenimentele de promovare a valorilor francofone, a dialogului intercultural și a excelenței și creativității artiștilor români contemporani constituie priorități ale reprezentanței ICR de la Bruxelles. Astfel, L’amour en héritage este un proiect gândit pentru a consolida legăturile dintre cultura română și cea franceză, prin (re)descoperirea și cunoașterea „celuilalt”, punând în paralel trecutul și prezentul cultural în relația Franța – România. Totodată, în luna martie 2024, ICR Bruxelles va susține, împreună cu parteneri prestigioși din Benelux, mai multe proiecte de diplomație culturală, ce marchează 31 de ani de la aderarea României la OIF și importanța valorilor francofoniei.

Du vorba mai departe:

Lasă un comentariu

Reclame