fbpx

Morile Banatului, promovate la Budapesta

Pe 19 martie, Asociația Acasă în Banat și Budapesti Román Kulturális Intézet – ICR Budapesta vor vernisa expoziția Morile Banatului. Patrimoniul mulinologic al județelor Timiș și Caraș Severin la Budapesta.

Morile de apă de la Rudăria, din Banatul de Munte sau chiar cele mari, din județul Timiș, continuă să fie promovate peste hotare, într-un efort de a atrage atenția asupra patrimoniului mulinologic extraordinar de bogat din Banat. 

Vernisajul expoziției va avea loc în 𝟏𝟗 𝐦𝐚𝐫𝐭𝐢𝐞, 𝐝𝐞 𝐥𝐚 𝐨𝐫𝐚 𝟏𝟗.𝟎𝟎 (ora locală), la sediul Institutului Cultural Român de la Budapesta (1146, Budapesta, Izsó utca 5.) și va avea și o componentă gastronomică, participanții vor putea participa la o degustare de produse tradiționale din Banat, realizate din diferite tipuri de făină măcinată la moară. Intrarea va fi liberă.

Expoziția va rămâne la Budapesta până în 9 aprilie, urmând ca în 10 aprilie 2024 să fie prezentată la Szegedi Román Kulturális Intézet/ Filiala Seghedin a ICR Budapesta

Reclame

Asociația „Acasă în Banat” a cartografiat și catalogat nu mai puțin de 410 de mori de diferite tipuri și aflate în diverse stadii de conservare din întreaga regiune, și a organizat mai multe evenimente pentru promovarea lor, atât în țară cât și în străinătate.

Du vorba mai departe:

Lasă un comentariu

Reclame