fbpx

Filosofie și franceză la Timișoara

E vineri și, dacă locuiți în Timișoara și iubiți limba franceză și aveți chef de discuții filosofice nocturne, atunci să știți că puteți merge să mergeți la Noaptea Filosofiei – asta fiind pălăria sub care găsiți mai multe evenimente, dezbateri, discuții.

Unde? La Institutul Francez din Timișoara, la librăria Două Bufnițe și la Casa Artelor.
Programul amănunțit îl găsiți aici: https://institutfrancais.ro/timisoara/program-2/#/

Ediția din 2022, europeană prin temele abordate și prin invitații din toată Europa, va avea loc în timpul Președinției franceze a Consiliului UE și va avea ca temă generală „(Re)Construim împreună”.

Când: În seara zilei de vineri, 20 mai. Deschiderea oficială este la 18.30 la Institutul Francez din Timișoara și continuă până spre miezul nopții, dar diferite evenimente colaterale sunt orgagnizate și după-amiaza.

Reclame

Cine: filosofi și intelectuali din România, Franța, Germania, Serbia.

Dacă vă interesează nume, iată o listă: Printre invitații de anul acesta selectați de cei doi curatori – Raphael Zagury-Orly și Cornel-Florin Moraru – se numără: Camille de Toledo, Ludger Schwarte, Laurence Joseph, Zona Zarić, Dragan Prole, Andrea Perunović, Cristian Iftode, Marcel Tolcea, Constantin Vică, Cristina Voinea, Dana Marincu, Ruxandra Demetrescu, Radu Uszkai, Emilian Mihailov.

Dacă vă interesează subiectul, dar aveți copii care se plictisesc, organizatorii zic că în cadrul evenimentului vor avea loc ateliere de filosofie care le sunt special dedicate copiilor și adolescenților.

Reclame

O serie de evenimente speciale completează programul Nopții Filosofiei la Timișoara: proiecții de film, vizite ghidate ale instalației N’oublie pas l’hiver cu artista Nathalie Rodach, DJ set cu filosoful Cornel Moraru.

Du vorba mai departe:

Lasă un comentariu

Reclame