fbpx

Despre prăbușirea comunismului în România și în Polonia – lansare de carte

Institutul Polonez din București în parteneriat cu Institutul de Investigare a Crimelor Comunismului și Memoria Exilului Românesc (IICCMER) vă invită la lansarea volumului „Un deceniu zbuciumat. România și criza regimului comunist din Polonia în anii ‘80” de Daniel Filip-Afloarei, expert în cadrul Compartimentului Documentare și Investigații Speciale a IICCMER, apărut la Editura Mega.

Evenimentul va avea loc joi, 4 aprilie, de la ora 17.00, la Jockey Club Român (Str. Episcopiei nr. 9, București), la împlinirea a 35 de ani de la încheierea Mesei Rotunde din Polonia (5 aprilie 1989), opt săptămâni de negocieri aprinse pentru o transformare profundă a societății poloneze, care au dus în cele din urmă la prăbușirea regimului comunist în această țară.

Cartea investighează în profunzime criza poloneză și impactul pe care aceasta l-a avut asupra regimului de la București, furnizând o lentilă cu privire la modul în care Nicolae Ceaușescu a perceput criza din anii ’80.

Vor lua cuvântul: prof. univ. dr. Lucian LEUȘTEAN,  Facultatea de Istorie, Universitatea „Alexandru Ioan Cuza” din Iași, dr. Mioara ANTON, cercetător științific II și director al Institutului de Istorie „Nicolae Iorga” și dr. Michał PRZEPERSKI, Institutul de Istorie a Științei al Academiei Poloneze de Științe, Muzeul de Istorie a Poloniei, Varșovia. Moderator: dr. habil. Cosmin BUDEANCĂ, expert IICCMER.

Reclame

Volumul „Un deceniu zbuciumat. România și criza regimului comunist din Polonia în anii ‘80” este disponibil în librării și online.

Du vorba mai departe:

Lasă un comentariu

Reclame