fbpx

Patrimoniul Transilvaniei, prezentat într-o carte de colorat!

Patrimoniul cultural şi arhitectural al Transilvaniei este promovat, într-un mod inedit, în cadrul Târgului de carte şi Festivalul de Literatură Contemporană SepsiBook care va avea loc între 23 şi 26 mai la Arena Sepsi din Sfântu Gheorghe.

Inițiativa aparține unui grup de tineri din judeţul Covasna, care lucrează la Wameleon Design – companie de branding şi design. Ei au creat o carte de colorat care cuprinde aproape toate oraşele din Transilvania. 

Iulian Baciu, grafic și webdesigner, a declarat pentru Agerpres că aceasta a fost începută în anul 2018 şi  prezintă 134 de oraşe în tot atâtea pagini de colorat. Pentru această carte unică în România, în care sunt desenate oraşele din Transilvania, s-au lucrat peste 900 de ore. 

De ce să aleagă cineva această carte? Pentru că poate să descopere nişte oraşe din România despre care nici nu ştia, poate să vadă în detaliu arhitectura clădirilor şi poate descoperi locuri noi. Nu e o carte de colorat doar pentru copii. Unii spun că e foarte detaliată. Da, am făcut-o foarte detaliată, inspirându-ne din stilul Mandala, unde stai şi desenezi, îţi pui muzică şi te relaxezi. E acel moment când te deconectezi cu adevărat şi nu te mai gândeşti la nimic”, spun graficienii din Sfântu Gheorghe.

Reclame

La ediția de anul trecut a Târgului de carte şi Festivalul de Literatură Contemporană SepsiBook au participat peste 7500 de vizitatori, însă organizatorii speră ca numărul vizitatorilor să crească în 2024. În programul celei de-a III-a ediții a SepsiBook este inclusă și prezentarea celei mai noi reviste de cultură, „Matca”, apărută recent pe piața din România, care va ajunge la publicul covăsnean prin intermediul redactorului-șef al publicației, Demény Péter, dar și al scriitorului Marius Chivu, a cărui cea mai recentă carte va fi de asemenea prezentată cu această ocazie.

Du vorba mai departe:

Lasă un comentariu

Reclame