fbpx

American Councils lansează a șasea ediție a proiectului 4.4 Pentru Prieteni

Ambasada Statelor Unite ale Americii și American Councils for International Education vă invită să vă alăturați la cea de-a șasea ediție a proiectului 4.4 Pentru Prieteni. Inspiraţi de gândurile remarcabilului activist american Dr. Martin Luther King, Jr, „Întrebarea cea mai stringentă și importantă a vieții este: ce faci pentru ceilalți?”, organizatorii doresc să dedice perioada 1- 10 aprilie, comunității și faptelor bune.

În ediția din 2024, an electoral semnificativ pentru democrație, organizatorii se concentrează pe activități care încurajează spiritul și implicarea civică și ne invită să ne alăturăm eforturilor lor pentru dezvoltarea democrației și pentru a sublinia importanța dreptului la vot, un instrument puternic pentru combaterea injustiției și eliminarea barierelor care ne separă.

Proiectul își dorește să onoreze moștenirea impresionantă lăsată de Dr. Martin Luther King, Jr. și celebrează la nivel național valorile voluntariatului și ale prieteniei. Urmând modelul Statelor Unite ale Americii, care sărbătoresc în aprilie Luna Voluntarului, 4/4 Pentru Prieteni se dorește a fi o recunoaștere a muncii voluntarilor în folosul semenilor lor.

Împreună ne implicăm pentru a genera schimbări pozitive în orice loc ne aflăm. Fiecare an aduce o creștere în numărul activităților de voluntariat înscrise în proiect, iar implicarea personală în aceste activități va contribui la cultivarea implicării civice, toleranței și responsabilității sociale”, spun organizatorii. Ediția a VI-a a evenimentului „4/4Pentru Prieteni” va include și o componentă online specială dedicată coordonatorilor locali și voluntarilor, cu formatori din România și din SUA.

Reclame

Proiectul se adresează oricărui ONG, grup de inițiativă locală, școală, liceu, universitate sau alt tip de organizație care dorește să găzduiască  sau să organizezei un eveniment în perioada 1- 10 aprilie. Cei interesați sunt rugați să completeze următorul formular până cel târziu pe 10 martie 2024: https://ais.americancouncils.org/event/4_4pentruprieteni2024

Activitățile de voluntariat pot fi din orice arie tematică, online sau offline și disponibile tuturor celor interesați. Fiecare activitate înscrisă trebuie să aibă un singur coordonator, care va fi responsabil de asigurarea voluntarilor necesari pentru desfășurarea activității.

Reprezentanții Ambasadei SUA în România și ai Consiliilor Americane pentru Educație Internațională vor participa pe teren la varii activități, în funcție de disponibilitate. Informații complete despre program sunt disponibile pe https://www.romania.americancouncils.org/ 

Du vorba mai departe:

Lasă un comentariu

Reclame