fbpx

Atelier de pictură tradițională Ebru

Institutul Yunus Emre Bucureşti pregătește un “Atelier de Pictură Tradițională Ebru pe Ceramică”, adresat tuturor persoanelor cu vârsta peste 7 ani.

Ebru este o tehnică străveche persană de pictură pe apă ce a devenit mai târziu o formă tradiţională de artă decorativă specifică Turciei. Această tehnică foarte interesantă constă în realizarea de compoziții, prin aplicarea unor vopsele insolubile în apă, pe o soluție formată dintr-un amestesc de argilă, alge uscate pisate foarte mărunt și apă; cu ajutorul unor beţe de metal se pot crea diverse modele şi forme, care pot fi transferate pe suprafeţe absorbante precum hârtia, materialele textile sau lemnul.

În traducere Ebru înseamnă “nor” pentru că și picăturile de vopsea care cad în apă iau forma unui nor. „Dansul apei şi al culorilor”, aşa cum este definită arta ebru, a apărut pentru prima oară în oraşul Buhara din Turkistan, pentru ca mai apoi să se răspândească în întreg Imperiul Otoman. Rezultatul finit obţinut folosind acest procedeu poartă numele de „foiţă turcească”.

Taxa de atelier este de 50 de lei/persoană. Pentru a participa la atelierul de pictură tradițională Ebru pe ceramică trebuie să completați formularul https://forms.gle/45t9wRATdnbBkYWp6

Reclame

Atelierul va avea loc pe 28 noiembrie 2023  în intervalul orar 17.30 -19.30 la sediul din Bucureşti al Institutului Yunus Emre, strada Vasile Lascăr, nr. 96.

Du vorba mai departe:

Lasă un comentariu

Reclame