fbpx

Start pentru Olimpiada de Benzi Desenate

Institutul Francez, partener al competiției internaționale Olimpiada de Benzi Desenate, anunță startul pentru cea de-a V-a ediție Paris 2024: ROMANIA 100 LA JOCURILE OLIMPICE!

Olimpiada de Benzi Desenate, un concurs național de benzi desenate, de promovare a tinerelor talente, reunește – la această ediție – SPORTUL și CULTURA pentru a crea cele mai frumoase povești în benzi desenate! 

Sunteți elevi sau studenți? Lăsați-vă inspirați de lumea sportului și trimiteți planșele de bandă desenată înainte de 31 martie 2024! Cele mai bune lucrări vor fi expuse în incinta unor muzee și în alte instituții de cultură din țară și de peste hotare. 

Tema ediției cu numărul 5 a Olimpiadei de Benzi Desenate – România 100 la Jocurile Olimpice, reprezintă nu doar o provocare creativă, ci și o oportunitate de a parcurge istoria, prezentul și viitorul Jocurilor Olimpice unite prin cultura celei de-a noua arte, banda desenată. În contextul Jocurilor Olimpice de la Paris 2024, România marchează 100 de ani de la prima medalie olimpică obținută la JO (Paris 1924), iar acest lucru încurajează participanții să exploreze, să inoveze și să transpună în benzi desenate ceea ce înseamnă spiritul olimpic, inspirându-ne din istoria bogată a României la JO și a relației sale cu Franța și Parisul. De aici rezultă o sursă infinită de subiecte și influențe, îmbinarea dintre sport / spiritul olimpic și cultură!

Reclame

Ediția a V-a aduce mai multe noutăți importante în regulamentul de desfășurare: textele din benzile desenate vor fi în limba română, franceză sau engleză (deoarece planșele câștigătoare vor fi expuse la Paris în timpul Jocurilor Olimpice din 2024), posibilitatea de participare la Olimpiada de Benzi Desenate a elevilor români din Diasporă, precum și deschiderea unei noi categorii de jurizare a planșelor realizate de studenți.

Olimpiada de Benzi Desenate este inițiată de Mihai Ionuț Grăjdeanu, autor și profesor de benzi desenate, sub egida Comitetului Olimpic și Sportiv Român și a Academiei Olimpice Române. Eveniment desfășurat sub patronajul Comisiei Naționale a României pentru UNESCO. Regulamentul complet poate fi consultat la https://institutfrancais.ro/bucuresti/evenimente/olimpiada-de-benzi-desenate-2024-institut-francais/#/  

Du vorba mai departe:

Lasă un comentariu

Reclame